Nacionalinės švietimo agentūros Edtech centras
Skaitmeninė priemonė, skirta mokyti(s) Lietuvos geografijos 6-7 klasių mokiniams.
2024

Kur galima rasti sprendimą: https://ltgeo.smp.emokykla.lt/

Kodėl ir kaip?

Atnaujinus geografijos bendrąją ugdymo programą buvo atnaujintos ir svarbios temos, susijusios su Lietuvos geografija. Šių temų supratimas ir gebėjimas orientuotis Lietuvos teritorijoje yra pamatas ne tik Lietuvos geografijos pažinimui ir jo gilinimui, bet ir būdas suprasti pasaulį ir tai, kas ir kodėl vyksta aplinkui. Kadangi su Lietuvos geografija susijusioms temoms nėra pakankamai mokymo priemonių, taip pat nėra priemonių, kurias būtų galima adaptuoti, buvo sukurta skaitmeninė mokymo priemonė, skirta mokytis Lietuvos geografijos.

Kuo išskirtinis?

Šioje priemonėje didelis dėmesys skiriamas savo artimiausios aplinkos pažinimui, nepamirštant globalių Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų. Įvairūs geografiniai reiškiniai, dėsningumai ir jų sąsajos atskleidžiamos Lietuvos geografijos kontekste. Mokiniai čia ras skirtingais būdais pateiktą medžiagą, ją nagrinės, atliks įvairias užduotis ir įsivertins savo pasiekimus. Priemonėje pateiktose temose aptariami skirtingi geografiniai reiškiniai ir objektai, tokie kaip Lietuvos vietovardžiai, reljefas, klimatas, vandens telkiniai, gyventojai, miestai, žemės ūkis, pramonė, transportas ir turizmas. Kiekvienoje temoje yra pateikiama mokomoji medžiaga, kurioje rasite interaktyvią teorinę temos dalį. Medžiaga yra trumpa, aiški ir pateikiama informatyviais žemėlapiais, schemomis ar paveikslais. Kiekvienoje temoje taip pat yra pateikiamos kūrybinės ir mokymuisi skirtos užduotys, kurios padeda mokytis, bet tuo pačiu galima pasitikrinti ir įtvirtinti žinias, gebėjimus ir kompetencijas. Atlikus įsivertinimo užduotis, mokiniai gali reflektuoti, kaip jiems sekėsi. Sudėtingesnės bei temai aktualios sąvokos yra paaiškintos atskirame sąvokų lange. Naudodamiesi priemone mokiniai gali sekti savo pažangą ir rezultatus, taip pat gauti grįžtamąjį ryšį ir pagalbą. Priemonė yra lengvai naudojama ir valdoma, nes ji turi aiškią ir patrauklią sąsają, kuri yra suderinama su dauguma įrenginių ir naršyklių.


Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.