Axiology DLT, UAB
„Axiology“ paskirstytojo registro technologijos (PRT) vertybinių popierių prekybos ir atsiskaitymo sistema
2024

Kur galima rasti sprendimą: https://www.axiology.xyz

Kodėl ir kaip?

Finansų rinkos infrastruktūrų veikla gali būti organizuojama taip, kad labiau atsižvelgtų į mažmeninių investuotojų ir vertybinių popierių emitentų poreikius ir užtikrintų geresnį kapitalo rinkos Europos Sąjungoje veikimą. Būtent to ir siekia „Axiology“ vystoma platforma, kuri didins kapitalo rinkų efektyvumą, integruodama vertybinių popierių prekybos, atsiskaitymo ir brokerių operacijas į vieningą sistemą. Demokratizuodama prieigą prie finansinių instrumentų, ši inovatyvi finansinė infrastruktūra po autorizacijos veiks kaip „Axiology“ paskirstytojo registro technologijos (PRT) vertybinių popierių prekybos ir atsiskaitymo sistema (angl. Axiology DLT trading and settlement system). Veiklą įgalina PRT technologiniai sprendimai ir pernai pradėjusios galioti PRT rinkos infrastruktūroms skirtos bandomosios tvarkos ES reglamento nuostatos.

Kuo išskirtinis?

Šiuo metu Europos Sąjungoje nėra nė vienos autorizuotos finansų rinkos infrastruktūros, kuri veiktų paskirstytojo registro technologijos (PRT, angl. DLT) pagrindu. Atidžiai išangrinėjus technologines galimybes ir naująjį PRT rinkos infrastruktūroms skirtos bandomosios tvarkos ES reglamentą, „Axiology“ komanda padarė išvadą, kad, norint maksimaliai išnaudoti naujų technologijų potencialą, būtina pergalvoti visą vertybinių popierių gyvavimo ciklą. Tai galima padaryti tik PRT naudojimo kontekste. Todėl kuriama infrastruktūra, kuri dėl PRT naudojimo leis vienoje sistemoje derinti vertybinių popierių – visų pirma obligacijų – prekybą, laikymą ir atsiskaitymą. Toje pačioje sistemoje laikydami ir pinigus, ir vertybinius popierius, galėsime pasiekti ženklių sinergijos efektų ir procesų efektyvumo bei skaidrumo, užtikrinti greitesnį ir saugesnį atsiskaitymą už vertybinius popierius.


Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.