gilia
gilia.app
2024

Kur galima rasti sprendimą: https://www.gilia.app/

Kodėl ir kaip?

Mes kuriame platformą padedančią žmonėms ugdyti sąmoningumą (self-awareness), kurio šiuo metu stipriai trūksta visuomenėje. Sąmoningumas yra svarbus iš dviejų perspektyvų: 1. Asmeninės - jis padeda žmonėms turėti gerą fizinę ir emocinę sveikatą bei didesnį pasitenkinimą gyvenimu. 2. Visuomeninės - sąmoningumas yra reikalingas pagrindas įvairių visuomeninių problemų sprendimui. Kaip sąmoningumas pasiekia šių rezultatų? Iš asmeninės perspektyvos, sąmoningumas padeda žmonėms pastebėti savo mintis, jausmus ir elgsenas, suprasti kaip jos susiformavo ir kas joms padarė įtaką, įvertinti jų poveikį sau ir kitiems bei pasirinkti elgseną, kuri atneštų geriausią rezultatą. To pasekoje žmogus geba giliai suprasti savo veiksmų priežastis, atsispirti neigiamai aplinkos įtakai, priimti geresnius sprendimus ir kontroliuoti savo elgesį. Tai pastato pagrindą gerai fizinei ir emocinei sveikatai - padeda formuoti sveikus įpročius, suprasti savo emocijas, pakeisti žalingas elgsenas ir kurti prasmingus santykius su kitais. Taip pat su šiuo gebėjimu žmonės turi geresnes sąlygas užsiimti jiems prasminga veikla, siekti savo tikslų ir aukštesnių rezultatų - didinti pasitenkinimą gyvenimu. Iš visuomeninės perspektyvos, sąmoningumas padeda žmonėms ne tik geriau suprasti save, bet ir suprasti kitų žmonių elgesį bei mąstyti sistemiškai. Todėl su sąmoningumu žmonės geriau geba suprasti sąsajas tarp skirtingų visuomeninių problemų, įvertinti įtaką darančias aplinkybes, į kitus žmones žvelgti su didesne empatija ir surasti sisteminius sprendimus. Tai yra svarbu tvarkantis su pasaulio kompleksiškumu. Su naujomis technologijomis ir socialiniais pokyčiais pasaulio kompleksiškumas vis sparčiau auga - didėja įvairovė, žmonėms įtaką daro vis daugiau informacijos šaltinių, reikia priimti daugiau sprendimų, kurie yra labiau susiję tarpusavyje. Be sąmoningumo žmonės jaučia vis didesnį stresą, darosi sunkiau priimti sprendimus ir susitvarkyti su pasaulio kompleksiškumu, o tai kursto visuomenines problemas. Todėl sąmoningumas yra itin svarbus mažinant poliarizaciją ir diskriminaciją visuomenėje bei sprendžiant problemas, kurioms reikia bendrų sisteminių veiksmų (pvz. klimato krizė). Kaip mūsų sprendimas ugdo sąmoningumą? Mes kuriame programėlę, kuri suteikia naudotojams geresnį suvokimą apie žmogaus veikimą, padeda giliau pažinti save, padeda įveikti iškylančius sunkumus asmeniniame gyvenime ir tokiu būdu nuosekliai ugdyti sąmoningumą mokslu grįstu būdu. Programėlė suteikia straipsnius apie žmogaus veikimą ir įrankius reguliarioms refleksijoms, savęs pažinimo užduotims, programėlėje perskaitytos informacijos pritaikymui, savo asmenybės suvokimui bei asmeninio gyvenimo iššūkių sprendimui su dirbtinio intelekto treneriu. Suteikdami kuo efektyvesnį įrankį sąmoningumo ugdymui ir skatindami žmones tobulinti šį gebėjimą, kuriame socialinę normą, kur sąmoningumas yra įprastas įgūdis visuomenėje.

Kuo išskirtinis?

Mūsų sprendimas išsiskiria sujungdamas išsamų mokslinį pagrindą (psichologijos, biologijos, neurologijos) su naujausiomis dirbtinio intelekto technologijomis. Iš mokslinės pusės, mes naudojame sisteminį požiūrį, kuris pripažįsta kiekvieno žmogaus unikalią situaciją. Šiandieniniai sprendimai padeda žmonėms tik iš pasirinktos siauros perspektyvos, neįvertindami fakto, kad žmogaus elgesiui įtaką daro daugybė faktorių. Tuo tarpu mūsų sprendimas įtraukia požiūrius iš skirtingų mokslinių perspektyvų ir atsižvelgia į sąsajas tarp jų. Tai mums leidžia giliai suprasti žmogaus iššūkių priežastis ir išspręsti problemas ilgam laikui, o ne taikyti trumpalaikius sprendimus. Iš technologijų pusės, mūsų sprendimas prisitaiko prie kiekvieno žmogaus unikalumo taikydamas dirbtinį intelektą. Dabartiniai sprendimai suteikia standartizuotas rekomendacijas ir pagalbą žmonėms siekiantiems asmeniškai tobulėti ir ugdyti savo sąmoningumą. Tai neatitinka žmonių poreikių, nes tik dalis rekomendacijų yra aktualios ir yra mažai pagalbos jų pritaikymui. Tuo tarpu mūsų sprendimas gilinasi į kiekvieno žmogaus situaciją ir pagal ją pritaiko pasiūlymus bei padeda žmogui juos įgyvendinti. Kol žmogus naudojasi programėle (daro refleksijas, bendrauja su dirbtinio intelekto treneriu), ji renka informaciją apie tą žmogų ir su ta informacija nuolat apmoko žmogui asmeniškai pritaikytą dirbtinį intelektą. Tai leidžia kiekvienam naudotojui turėti savo trenerį, kuris suteikia pagalbą pritaikytą prie kiekvieno naudotojo unikalių poreikių, ir tokiu būdu efektyviau ugdyti savo sąmoningumą.


Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.