DocLogix
LRT dokumentų pasirašymo el. parašu portalas
2023

Kur galima rasti sprendimą: lrt.doclogix.lt - viešai prieinama organizacijos sistema, leidžianti išoriniams suinteresuotiesiems asmenims greitai ir paprastai pasirašyti sutartis ADOC formatu.

Kodėl ir kaip?

Per metus LRT pasirašo daugiau nei 2000 įvairių sutarčių ir virš 3000 sutartis lydinčių dokumentų (pavyzdžiui, perdavimo aktų). LRT dokumentus svarbu pasirašyti ADOC parašo formatu, o tai apsunkina tiekėjų ir partnerių darbą, kadangi dokumento peržiūrai ir pasirašymui yra reikalinga papildoma programinė įranga. Mažesnį kompiuterinį raštingumą turintiems asmenims šis procesas yra ypač sudėtingas, todėl sutarčių siuntimas el. paštu reikalauja didelio LRT darbuotojų įsitraukimo ir laiko resursų, didelė klaidų tikimybė (pavyzdžiui, iškraipyto parašo atveju reikia edukuoti kitą šalį ir kartoti procesą). DocLogix sukūrė ir į LRT vidinę dokumentų valdymo sistemą integravo pasirašymo kvalifikuotu el. parašu portalą. Integravus šį sprendimą, nebereikia rankiniu būdu (t. y., el. paštu) siųsti dokumentų kitai šaliai – kvietimą pasirašyti išsiunčia pati sistema. Tokiu būdu autoriai, tiekėjai ir partneriai kvietimą pasirašyti dokumentą gauna į savo el. pašto dėžutę, iš kurios yra tiesiogiai nukreipiami į pasirašomą dokumentą. Čia jie gali dokumentą peržiūrėti ir vos keletu paspaudimų pasirašyti naudojant Smart ID arba Mobile ID kvalifikuoto pasirašymo priemones. Dėl šios inovacijos su LRT dirbantiems autoriams ir tiekėjams dokumentų pasirašymui nebereikia ieškoti ir naudoti kitų išorinių įrankių, ženkliai sumažėjo klaidų kiekis. Atitinkamai sumažėjo darbuotojams tenkanti administracinė našta, padidėjo įmonės vidaus procesų skaidrumas.

Kuo išskirtinis?

DocLogix dokumentų el. pasirašymo portalo integracija leidžia dokumentus saugiai “paimti” iš vidinės organizacijos dokumentų valdymo sistemos, perduoti juos išorės vartotojams greitam ir paprastam pasirašymui bei saugiai “grąžinti” atgal į sistemą tolimesniam apdorojimui ir saugojimui. Šiame procese dokumentas pasirašomas ADOC formatu, atitinkančiu Lietuvos archyvų departamento reikalavimus, neapsunkinant LRT tiekėjų, partnerių ir autorių.


Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.